Herberge Ascharina
is opgezet in het Duitstalige deel van Zwitserland door Ludy Bookelmann en Anja Verstegen. In 2003 kochten zij een origineel Zwitsers Chalet in het dorpje Ascharina - St Antönien, niet ver van de Oostenrijkse grens, op pakweg 1200 meter hoogte, onder de rook van het Rätikon massief. Deze oude boerderij werd omgebouwd tot een modern en comfortabel chalet waarbij de originele sfeer zoveel mogelijk is behouden. Er zijn nu drie verschillende kamers waarin maximaal 15 personen gehuisvest kunnen worden.

Ludy is er helaas niet langer bij. In de winter van 2008 is hij in de bergen verongelukt. Anja bleef achter met hun twee jonge dochters, Tinze en Silke. Ze besloot de herberg voort te zetten. De activiteiten die onder de noemer Top Adventure georganiseerd werden zijn deels overgenomen door sneeuwwandelen.com.

Een nieuw begin
Sinds 2010 is John Swinkels de gelederen komen versterken. John liet een goede baan als Chef werkplaats in een Volkswagen/Audi garage voor wat het was om in Zwitserland, als Anja's nieuwe partner, het avontuur aan te gaan en een nieuw bestaan op te bouwen. Met zijn tweeën houden ze nu de herberg, het gezin en alles wat er bij komt kijken draaiende en in Inmiddels hebben ze samen twee zoontjes gekregen, Ian (2011) en Juul (2015).

Anja, John, Tinze, Silke, Ian & Bo

Anja, John en de kinderen heten u van harte welkom in Herberge Ascharina.

Home